Sante zamienia na zdrowsze
Sante, lider na rynku musli, udoskonala jeden ze swoich głównych produktów - Granolę. Zmianie ulegnie zarówno receptura, jak i opakowanie.
Najistotniejsze zmiany dotyczą składu produktu. Używana wcześniej mąka pszenna zostanie zastąpiona przez jej zdrowszy owsiany odpowiednik. Nowa granola będzie również bogatsza w błonnik o średnio 50%, a także będzie zawierać mniej tłuszczu dodanego. W efekcie granola będzie smaczniejsza, bardziej chrupka i odrobinę słodsza.
Granola nadal będzie występować w trzech wariantach smakowych - czekoladowym, owocowym i orzechowym, choć ta ostatnia będzie zawierać więcej niż dotychczas orzechów. Ich ilość zostanie zwiększona z 5,3% do 9,3%, przez co smak będzie bardziej wyczuwalny. W nowej granoli orzechowej będę występować wyłącznie orzechy arachidowe.
Zmianom ulegną również opakowania produktu. Będą one bardziej przejrzyste i czytelne, szczególnie jeśli chodzi o zawartość błonnika. Dominująca kolorystyka dla smaku czekoladowego to biel i brąz, dla orzechowego - biel i zieleń, a dla owocowego - biel i czerwień. Na nowych opakowaniach zmieni się również czcionka, którą będzie zapisywana nazwa produktu.