Sernik jaglany bez pieczenia

Sernik jaglany bez pieczenia z musem orzechowo-dyniowym
Sernik jaglany bez pieczenia z musem orzechowo-dyniowymmateriały prasowe

Składniki

na spód:

  • 150 g świeżych daktyli (waga bez pestek)
  • 150 g bezglutenowych płatków owsianych
  • 50 g orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka kakao
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • szczypta soli

na masę jaglaną:

  • 200 g surowej kaszy jaglanej
  • 400 ml mleka roślinnego
  • 70 ml soku z cytryny
  • śmietana z puszki (400 ml) mleka kokosowego
  • 180 g ksylitolu
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 40 g oleju kokosowego
  • 1 łyżka rumu (opcjonalnie)
  • 1½ łyżki ekstraktu waniliowego
  • 1/3 łyżeczki soli

na mus dyniowo-orzechowy:

  • 150 g świeżych daktyli (waga bez pestek)
  • 40 g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 200 g purée z pieczonej dyni (str. 36)
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • 3 łyżki soku pomarańczowego
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • orzeszki ziemne
Okładka książki "Łowcy smaków"
Okładka książki "Łowcy smaków"materiały prasowe
Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?