Sernik z białej czekolady z fetą podany z figami i winogronami

Słodkie hobby Justyna Dragan odziedziczyła po mamie i babci, to od nich uczyła się pierwszych wypieków. Inspiracje czerpie z wielu źródeł! Chodzi na szkolenia i kursy, korzysta z Facebooka i Instagrama, ale też lubi wyjść ze znajomymi na kawę do dobrej cukierni. Na przygodę z pieczeniem nigdy nie jest za wcześnie!
Słodkie hobby Justyna Dragan odziedziczyła po mamie i babci, to od nich uczyła się pierwszych wypieków. Inspiracje czerpie z wielu źródeł! Chodzi na szkolenia i kursy, korzysta z Facebooka i Instagrama, ale też lubi wyjść ze znajomymi na kawę do dobrej cukierni. Na przygodę z pieczeniem nigdy nie jest za wcześnie!

Składniki

na ciasteczkowy spód

  • 180 g ciemnych markizów (kruchych ciastek przekładanych kremem)
  • 50 g masła, stopionego i przestudzonego

na masę serową

  • 100 g śmietanki kremówki 30%
  • 300 g białej czekolady
  • 500 g twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie
  • 150 g sera feta
  • 100 g cukru
  • 5 żółtek

na polewę

  • 2 łyżki miodu
  • 1 kopiasta łyżeczka naturalnego kakao

na dekorację

  • 3 figi
  • garść zielonych i czerwonych winogron
  • 1 łyżka pistacji
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie pieką
Justyna Dragan od 4 lat prowadzi bloga „Nastoletnie wypiekanie”. Dla nastolatków, ale i każdego, kto jest zainteresowany pieczeniem. Znajdziecie tam przepisy dla tych, co zaczynają swoją przygodę z piekarnikiem i dla tych, co świetnie piekąmateriały prasowe
Sernik z ricotty z malinamiStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?