Słodko słono
Muffiny z kremem wykonasz bez problemu. Zarezerwuj pół godziny.
Przygotowanie
Zrób krem. Do rondelka wlej śmietankę, dodaj masło i pistacje. Doprowadź do wrzenia i wrzuć czekoladę. Wmieszaj barwnik i zmiksuj. Wstaw na noc do lodówki.
Do misy miksera włóż masło, wsyp cukier i ucieraj, by powstała puszysta masa. Mieszając, wbijaj kolejno jajka i wlej olejek. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, a następnie dodaj do masy jajecznej, wlej mleko i dokładnie wymieszaj.
Formę do muffinów wyłóż papilotkami.
Ciasto rozdziel pomiędzy 12 papilotek, używając dwóch łyżek, i wstaw do piekarnika. Piecz przez 25 minut w temp. 180˚C.
Krem wyjmij z lodówki i ubij mikserem.
Przełóż do rękawa cukierniczego i ozdabiaj wystudzone babeczki. Wierzch posyp posiekanymi pistacjami.
Zobacz także: