Smaczny gulasz z indyka z marchewką
Ten gulasz z indyka smakuje wyjątkowo m.in. dzięki sporej ilości marchewki. Kto raz go zrobi w oparciu o nasz prosty i sprawdzony przepis, będzie sięgał po danie częściej. Gulasz z indyka z marchewką jest naprawdę przepyszny!
Masz ochotę na gulasz, ale znudziły ci się już tradycyjne przepisy?
W takim razie spróbuj zrobić gulasz z indyka, który z dodatkiem marchewki smakuje obłędnie.
Nawet domownicy, którzy średnio przepadają za gulaszem, będą się nim zajadać!
Filet z indyka to główny składnik naszego gulaszu, więc płuczemy go dokładnie i kroimy na małe kosteczki, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
Do średniej wielkości garnka nalewamy wody, wkładamy mięso i przyprawy, a potem nasz filet z indyka dusimy aż do miękkości.
Marchew to kolejny ważny składnik naszego gulaszu, więc płuczemy ją i kroimy w wąskie krążki.
Cebulę, która również jest nam potrzebna, siekamy i lekko podsmażamy na maśle.
Gdy mięso z indyka na gulasz będzie już prawie miękkie, dodajemy do niego marchew i cebulę i nadal dusimy.
Doprawiamy gulasz do smaku.
Gulasz z indyka z marchewką najlepiej smakuje podany z ziemniakami lub kluseczkami i surówką.
Można dodać też np. łyżkę słodkiej śmietany do sosu.
Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą
Inne przepisy na gulasz:
Wegetariański gulasz
Gulasz węgierski
Zobacz także: