Reklama

Smażone gruszki z serem pleśniowym

Pyszna przekąska.

Składniki

  • 2 gruszki
  • Masło
  • 4 plastry boczku
  • 2 pomidory koktajlowe
  • Łyżka miodu
  • Łyżka musztardy
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 80 g sera z niebieską pleśnią
  • 30 ml oliwy
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny 30 ml

Gruszki pobierz, pokrój w ćwiartki. Pomidorki natnij i blanszuj.  Na patelni podgrzej masło, smaż gruszki. Pomidorki obierz, pokrój. Dodaj musztardę, miód, oliwę i sok z cytryny. Dopraw pieprzem. Podsmaż plastry boczku, pokrój ser. Ułóż gruszki na talerzu, na każdej połóż kawałek sera i plaster boczku. Polej sosem.


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy