1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.
2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Orzechy posiekać.
3. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Wyłożyć mielone mięso, smażyć 6 minut, ciągle mieszając. Dodać cebulę, paprykę, orzeszki, smażyć jeszcze 2 minuty. Doprawić solą i 1/2 łyżki sosu chili. Odcedzony makaron pokroić na kawałki, dodać do mięsa i warzyw, wymieszać.
4. Rozmrożone płaty ciasta do spring rollsów napełnić nadzieniem, zawijać jak krokiety (wyjdzie 16 sztuk).
5. Olej mocno rozgrzać, smażyć sajgonki w głębokim tłuszczu przez ok. 4 minuty, aż będą chrupiące. Udekorować natką pietruszki. Osobno podawać sos chili do maczania.
Zobacz także:
Cebularze drożdżowe z kremowym serem