Reklama

Smażony bajgiel z pomarańczą

Wyśmienity bajgiel na słodko to świetny pomysł na dobry początek dnia.

Składniki

  • 2 pomarańcze (sok i skórka z jednej i pokrojona w plasterki druga)
  • 3 jajka, rozmiar S
  • 100 ml maślanki
  • łyżka cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 50 g masła
  • 2 bajgle
  • pół pęczka mięty

Sposób przygotowania:

Do miski z sokiem i skórką pomarańczy dodajemy jajka, cukier waniliowy, maślankę. Dokładnie mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji. Pokrojone bajgle namaczamy we wcześniej przygotowanej masie. Smażymy na patelni z masłem, przez 2 minuty z każdej strony. Gotowe tosty przekładamy na talerz. Obsypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty oraz kawałkami pomarańczy. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy