Smażony bajgiel z pomarańczą
Wyśmienity bajgiel na słodko to świetny pomysł na dobry początek dnia.

Składniki
- 2 pomarańcze (sok i skórka z jednej i pokrojona w plasterki druga)
- 3 jajka, rozmiar S
- 100 ml maślanki
- łyżka cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru pudru
- 50 g masła
- 2 bajgle
- pół pęczka mięty
Sposób przygotowania:
Do miski z sokiem i skórką pomarańczy dodajemy jajka, cukier waniliowy, maślankę. Dokładnie mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji. Pokrojone bajgle namaczamy we wcześniej przygotowanej masie. Smażymy na patelni z masłem, przez 2 minuty z każdej strony. Gotowe tosty przekładamy na talerz. Obsypujemy cukrem pudrem, dekorujemy listkami mięty oraz kawałkami pomarańczy. Smacznego!