Spaghetti z oliwkami i rukolą

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

To danie przygotujesz w 20 minut.

Spaghetti z oliwkami i rukolą
Spaghetti z oliwkami i rukolą123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 pomidorów
  • 3-4 gałązki bazylii
  • 12,5 dag rukoli
  • 5 dag zielonych oliwek
  • 5 dag małych czarnych oliwek
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 40 dag makaronu spaghetti

Przygotowanie:

Pomidory oczyścić z pestek, miąższ pokroić w kosteczkę. Bazylię opłukać, osuszyć, oderwać listki od gałązek. Umyć rukolę, listki sałaty osuszyć, porwać na kawałeczki. Do miseczki włożyć pomidory, oliwki, rukolę i bazylię. Skropić je oliwą oraz octem balsamicznym. Posypać solą, pieprzem, szczyptą cukru i oregano. Przemieszać i odstawić na bok, by smaki przeniknęły się. 2W garnku zagotować posoloną wodę. Włożyć makaron, ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić na sitku, zachować 5-6 łyżek wody z gotowania spaghetti. Makaron wymieszać z przygotowanym sosem i zachowaną wodą. Przed podaniem udekorować listkiem bazylii.

Zobacz także:

Spaghetti carbonaraStyl.pl
Życie na gorąco
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas
Przejdź na