Reklama

Stek z pieczarkami

Składniki

  • 20 dag polędwicy
  • 30 dag pieczarek
  • 2 łyżki brandy
  • 1/2 łyżki masła
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 125 ml śmietany 30%
  • łyżka sosu sojowego

Polędwicę potnij na kawałki i posyp pieprzem. Plastry pieczarek podsmaż na oliwie. Gdy będą zrumienione i odparowane, dodaj masło. Chwilę smaż i odłóż na talerz.

Na tę samą patelnię wlej oliwę, włóż mięso i obsmaż je z każdej strony po 2 minuty, dopraw solą. 

Wlej brandy i odparuj. Dodaj musztardę i pieczarki. Zapraw śmietaną, sosem sojowym i podduś.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy