Reklama

Szaszłyki do sałatki

Wymarzony obiad na diecie - lekkostrawne szaszłyki z indyka w towarzystwie lekkiej sałatki.

Składniki

  • 4 sznycle z indyka
  • mała cebula
  • pół młodej cukinii
  • pół główki sałaty rzymskiej
  • garść rukoli
  • duża garść pomidorków koktajlowych
  • łyżka musztardy
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sól, pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Musztardę mieszamy z sosem sojowym, dwiema łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na godzinę. Cukinię i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Pomidorki przekrawamy na pół. Sałatę oraz rukolę myjemy i osuszamy. 

2. Mięso nabijamy na patyczki na zmianę z cukinią (możemy ją obtoczyć w marynacie). Pieczemy w piekarniku w 180°C lub na grillu na rumiano ok. 15 minut. Na talerzu układamy sałatę, cebulę i pomidorki, skrapiamy oliwą i kładziemy szaszłyki.

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy