Sznycle w migdałowej panierce
1. 50 g sera ścieramy na tarce o dużych oczkach, obrany czosnek kroimy w plasterki, migdały siekamy na mniejsze kawałki, doprawiamy pieprzem i solą, miksujemy.
2. Dynię kroimy w słupki. Oprószamy pieprzem, solą, posypujemy pestkami, smażymy na maśle ok. 5 minut z obu stron.
3. Kotlety płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy pieprzem i solą. Jaja roztrzepujemy widelcem. Mięso obtaczamy najpierw w jajach, potem w mące i na koniec w migdałach z serem i czosnkiem. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron na jasnozłoty kolor.
4. Steki przekładamy na blachę. Na każdy kładziemy plasterek sera i podsmażoną dynię. Zapiekamy ok. 10 minut w 200ºC.