Reklama

Sznycle z warzywami w 30 minut

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 3 szt. cebula
  • 500 g mieszane mięso mielone
  • jajko
  • 125 ml bulion warzywny
  • 3 łyżki olej
  • sól
  • 2 szt. marchewka
  • 1 szt. czerstwe bułki
  • pieprz
  • 750 g młoda kapusta
  • 150 g śmietana
  • słodka mielona papryka
  • majeranek

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone zmieszać z odciśniętą bułką, jajkiem i pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Uformować 8 sznycelków i usmażyć je na rozgrzanym oleju.

Kapustę poszatkować, marchewkę pokroić w plastry, jedną cebulę pokroić w grubą kostkę. Warzywa przesmażyć na rozgrzanym oleju, wlać bulion, gotować 5 minut. Pozostałą cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na tłuszczu ze sznycli. Kapustę doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać śmietanę  i zdjąć z ognia. Sznycelki ułożyć na kapuście, posypać smażonymi krążkami cebuli.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy