Tarta parmezanowa z pieczonymi pomidorami i papryką

Tarta parmezanowa z pieczonymi pomidorami i papryką
Tarta parmezanowa z pieczonymi pomidorami i paprykąmateriały prasowe

Składniki

na spód:

  • 250 g mąki
  • 50 g startego parmezanu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 200 g zimnego masła
  • 2 - 3 łyżki lodowatej wody

na nadzienie:

  • 3 kopiaste łyżki sera ricotta
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 6 upieczonych pomidorów
  • 2 upieczone papryki
  • 1 łyżeczka bazyliowego pesto
  • 1 łyżeczka oliwy

Jak przygotować:

Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobie
Opowiadania drewnianego stołu. 125 przepisów, jak sprawić przyjemność bliskim i sobiemateriały prasowe
Pikantna zupa fasolowaStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?