Tort Czerwony Aksamit
Może skorzystasz z naszej propozycji?
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, cukier, kakao i sól wsyp do miski. W drugim naczyniu roztrzep jajka. Dolej olej, maślankę i barwnik. Wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi. Do octu winnego wsyp sodę i mieszaj, aż powstanie piana. Dolej do reszty składników.
2. Gotowe, wymieszane ciasto wlej do trzech tortownic i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180ºC. Piecz około 20 minut (do suchego patyczka).
3. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo cukier puder, cały czas ucierając. Na koniec wymieszaj z serkiem. Gotowy krem schłodź w lodówce.
4. Przełóż blaty ciasta kremem i delikatnie wyrównaj tak, by boki pozostały czyste. Udekoruj ulubionymi owocami.
Zobacz także: