Tort marchewkowy

Aby krem się nie zwarzył, serek powinien mieć pokojową temperaturę.
Aby krem się nie zwarzył, serek powinien mieć pokojową temperaturę.123RF/PICSEL

Składniki

na biszkopt

  • 300 g startej marchewki
  • 100 g posiekanych ananasów
  • 40 g posiekanych orzechów włoskich
  • 50 g rodzynek
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 i ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 225 ml oleju

na krem

  • 400 g serka śmietankowego kremowego
  • 200 g białej czekolady
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżek mleka
  • 4 łyżki masła
  • posiekane orzechy włoskie
„Droga przez mąkę”, czyli rozmowy o literaturze i kuchni
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?