Reklama

Truskawki w galaretce z wina

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 5 płatków żelatyna
  • 6 plasterków cytryna
  • listki świeżej melisy
  • 2 łyżki cukier
  • 150 ml białe wino
  • cukier waniliowy
  • sok z cytryny
  • 500 g truskawki

Truskawki poprzekrawać i umieścić w salaterkach, dodać plasterki cytryny i listki melisy.

Żelatynę namoczyć. Wino zagotować ze 100 ml wody. Doprawić cukrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w winie i zalać owoce. Odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Wybić na talerzyk. Dekorować cytryną i melisą.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy