Udka z kurczaka z pieczonymi pomidorami

Smacznego!
Smacznego!materiały prasowe

Składniki

  • 4–6 małych udek z kurczaka z wolnego chowu bez kości – około 450 g – lub w wersji
  • wege 300 g bakłażana
  • 4 duże pomidory
  • 1 cukinia
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • suszone oregano, tymianek, sól niskosodowa, pieprz
  • 1 łyżka oliwy

na marynatę do mięsa/warzyw

  • ½ łyżeczki kurkumy
  • szczypta soli
  • ½ łyżeczki papryki ostrej i słodkiej
  • duża szczypta cynamonu
  • szczypta kuminu
  • szczypta suszonego imbiru
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • Wymieszaj wszystkie składniki.
Okładka książki "Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu"
Okładka książki "Jedz pysznie i nie bój się cholesterolu"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?