Uszka jak u mamy
Wystarczy trzydzieści minut , aby przygotować pierogi z farszem grzybowym
Składniki
na ciasto
- 30 dag mąki
- żółtko
- łyżka masła
- sól
- 3/4 szklanki ciepłej wody
na farsz
- 1/2 kg grzybów leśnych
- 30 dkg ugotowanej kapusty kiszonej
- 3 cebule
- sól, pieprz,
- słodka papryka i pieprz cayenne
- olej
- 1/4 kostki masła
Przygotowanie
Grzyby oczyścić i obgotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia posyp słodką papryką. Dodaj grzyby i masło. Po chwili wrzuć kapustę i całość dopraw do smaku. Podduś. Składniki na ciasto zagnieć i rozwałkuj. Wykrój kółka i ułóż na nich farsz. Uformuj uszka i zagotuj.
Zobacz także: