Reklama

Reklama

Uszka jak u mamy

Wystarczy trzydzieści minut , aby przygotować pierogi z farszem grzybowym

Składniki na ciasto

  • 30 dag mąki
  • żółtko
  • łyżka masła
  • sól
  • 3/4 szklanki ciepłej wody

Składniki na farsz

  • 1/2 kg grzybów leśnych
  • 30 dkg ugotowanej kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka i pieprz cayenne
  • olej
  • 1/4 kostki masła

Przygotowanie

Grzyby oczyścić i obgotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia posyp słodką papryką. Dodaj grzyby i masło. Po chwili wrzuć kapustę i całość dopraw do smaku. Podduś. Składniki na ciasto zagnieć i rozwałkuj. Wykrój kółka i ułóż na nich farsz. Uformuj uszka i zagotuj. 

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | pierogi

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy