Reklama

Uszka z grzybami

Pachnące lasem grzyby zbieramy późnym latem i jesienią, aby zrobić z nich pyszne sosy, zupy albo po prostu wysuszyć je i dodawać zimą do potraw.

Składniki na ciasto

  • 30 dag mąki
  • żółtko
  • łyżka masła
  • sól
  • 3/4 szklanki ciepłej wody

Składniki na farsz

  • 1/2 kg grzybów leśnych
  • 30 dkg ugotowanej kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • sól, pieprz, słodka papryka i pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

1. Grzyby oczyścić i obgotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia posyp słodką papryką. 

2. Dodaj grzyby i masło. Po chwili wrzuć kapustę i całość dopraw do smaku. Podduś. Składniki na ciasto zagnieć i rozwałkuj. Wykrój kółka i ułóż na nich farsz. Uformuj uszka i zagotuj. 

Zobacz także:




Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy