W sałatce

Idealny obiad dla osób na diecie!

Sałatkę podawaj z pieczywem ziołowym
Sałatkę podawaj z pieczywem ziołowym123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g fileta z indyka
  • łyżka oliwy
  • mix sałat
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • garść słonecznika (lub orzeszków np. pinii)
  • pieprz i sól
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

Pierś z indyka pokrój, przypraw i usmaż na złoto na oleju. Sałaty wyłóż na talerz, dodaj pomidorki, posyp ziarnami słonecznika.

Przygotuj sos: jogurt dopraw solą, pieprzem, ziołami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Polej sałatkę tuż przed podaniem.

32/2016 Na Żywo

Zupa grzybowaStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas