Warzywa w marynacie
Kuchnia
Wtorek, 23 kwietnia 2019 (07:53)
Aktualizacja: Wtorek, 23 kwietnia 2019 (08:05)
To idealne dla osób ceniących lekką kuchnię. Warzywa w słodko-pikantnej marynacie przygotujesz w ciągu godziny.
Szafran zalej odrobiną wrzątku. Dodaj obraną i posiekaną szalotkę, olej, cukier, listki kolendry, paprykę, sok z pomarańczy, syrop z granatów i sól.
Wszystko dokładnie wymieszaj. 2. Warzywa oczyść. Papryki i cukinię pokrój w paski. Bakłażana i pieczarki w plastry.
Ziemniaki ponacinaj, a kukurydze i cebule pokrój na kawałki. 3. Warzywa obtocz w marynacie. Połóż na rozgrzany grill i obłóż rozmarynem. Grilluj kilka minut, aż się zarumienią.
Zobacz dalej:
Zobacz także: