Reklama

Reklama

Warzywa w marynacie

To idealne dla osób ceniących lekką kuchnię. Warzywa w słodko-pikantnej marynacie przygotujesz w ciągu godziny.

Szafran zalej odrobiną wrzątku. Dodaj obraną i posiekaną szalotkę, olej, cukier, listki kolendry, paprykę, sok z pomarańczy, syrop z granatów i sól. 

Wszystko dokładnie wymieszaj. 2. Warzywa oczyść. Papryki i cukinię pokrój w paski. Bakłażana i pieczarki w plastry. 

Ziemniaki ponacinaj, a kukurydze i cebule pokrój na kawałki. 3. Warzywa obtocz w marynacie. Połóż na rozgrzany grill i obłóż rozmarynem. Grilluj kilka minut, aż się zarumienią.

Zobacz dalej:

Czas przyrządzenia: godzina
Składniki dla: 4

Składniki

  • po 1 papryce żółtej, pomarańczowej i czerwonej
  • 1 bakłażan
  • 2 czerwone cebule
  • 1 cukinia
  • 8 małych pieczarek
  • 6 niewielkich ziemniaczków
  • 2 kolby kukurydzy
  • 2 małe marchewki
  • kilka gałązek rozmarynu

Składniki na marynatę

  • 1/3 szklanka oleju
  • 1 szalotka
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • szczypta szafranu w nitkach
  • 2 gałązki kolendry
  • szczypta ostrej papryki
  • sok z połówki pomarańczy
  • 2 łyżki syropu z granatów
  • sól morska

Zobacz także: 

Reklama

Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: warzywa | dieta | rozmaryn

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje