Wegański burger z grillowanymi warzywami i musztardowym wegańskim majonezem
Nie masz pomysłu na obiad? Polecamy prosty przepis na wegański burger z musztardą i grillowanymi warzywami. Kilka składników i gotowe!

Składniki
- bułkę burgerową
- 2 liście sałaty rzymskiej
- cukinia
- papryka czerwona i żółta
- konfiturę z czerwonej cebuli
- wegański majonez
- łyżka musztardy francuskiej
- tymianek
- łyżka oleju roślinnego
- pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinie i papryki w grubych plastrach grillujemy na patelni do zarumienienia. Bułkę podgrzewamy. Część wegańskiego majonezu mieszamy do smaku z musztardą i smarujemy bułkę. Wkładamy liście sałaty i smarujemy majonezem. Wkładamy warzywa z grilla przekładając je konfiturą z czerwonej cebuli. Smacznego!