Wiejska pizza
Składniki
- 1 mały okrągły chleb
- 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
- 3 kolorowe papryki
- 1 mała puszka kukurydzy
- 10 dag salami w plasterkach
- 1 cebula czerwona
- 1 kulka mozzarelli
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz, ziołowa przyprawa do pizzy
>>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie <<<
1. Pomidory przelać do rondla, gotować z ziołami, solą, pieprzem 5 min, żeby je lekko odparować.
2. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Kukurydzę odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie.
3. Chleb przekroić w poprzek na połowę, tak aby uzyskać dwa płaskie placki. Na każdym rozsmarować pomidory, położyć paprykę, cebulę, salami, rozszarpaną w palcach mozzarellę. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Zobacz także: