Reklama

Reklama

Wiejska pizza

Składniki

  • 1 mały okrągły chleb
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 10 dag salami w plasterkach
  • 1 cebula czerwona
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, ziołowa przyprawa do pizzy

>>> Sposób przygotowania znajdziesz na następnej stronie <<<

1. Pomidory przelać do rondla, gotować z ziołami, solą, pieprzem 5 min, żeby je lekko odparować. 

2. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Kukurydzę odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie. 

3. Chleb przekroić w poprzek na połowę, tak aby uzyskać dwa płaskie placki. Na każdym rozsmarować pomidory, położyć paprykę, cebulę, salami, rozszarpaną w palcach mozzarellę. Wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200°C.

Zobacz także:

Reklama


Twoje Imperium

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy