Reklama

Wielka moc małego owocu

Zdrowy i słodki przysmak, doskonale sprawdzi się w pracy, w podróży, na uczelni i w szkole.

Marka EMIX wprowadziła na rynek żurawinę suszoną w poręcznej 100 gramowej paczuszce. Zawartość niebieskiej torebki - to każdorazowo lekko słodzone, miękkie owoce. Suszona żurawina w kuchni znajduje zastosowanie jako przekąska, dodatek do deserów, musli, sałatek i jako składnik sosów oraz dodatków do mięs. Na opakowaniach producent umieścił wartość kaloryczną produktu, a także zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów występującą w owocach.


Mały owoc, a wielka moc...

Owoce żurawiny mają dużą wartość odżywczą, smakową i leczniczą. Są  bogatym źródłem witaminy A i C, witamin z grupy B- kompleks (B1, B2, B6). Zawierają karotenoidy, sole mineralne, kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy i cytrynowy, które mają działanie przeciwgorączkowe i wzmacniające siły odpornościowe organizmu. Jagody żurawiny zawierają również pektyny, garbniki, polifenole i antocyjany. Właściwości aseptyczne wynikające z obecności kwasu benzoesowego powodują nadzwyczajną zdolność przechowywania się owoców. Owoce żurawiny zawierają tak wiele  różnych cennych składników dla zdrowia człowieka, że zaliczana jest do roślin leczniczych. Żurawina oprócz działania wzmacniającego, ułatwia trawienie, korzystnie wpływa na pracę jelit i pobudza pracę trzustki, co jest szczególnie ważne dla osób chorych na cukrzycę. Przynosi ulgę w kłopotach z drogami moczowymi. Przetwory z żurawiny bezwzględnie należy polecić wszystkim nadciśnieniowcom.

Reklama

Aby produkt zachował najwyższe walory smakowe najlepiej przechowywać go w suchymi chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.

Cena:  4, 70 zł

Styl.pl/materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: żurawina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy