Wielka moc małego owocu
Zdrowy i słodki przysmak, doskonale sprawdzi się w pracy, w podróży, na uczelni i w szkole.
Mały owoc, a wielka moc...
Owoce żurawiny mają dużą wartość odżywczą, smakową i leczniczą. Są bogatym źródłem witaminy A i C, witamin z grupy B- kompleks (B1, B2, B6). Zawierają karotenoidy, sole mineralne, kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy i cytrynowy, które mają działanie przeciwgorączkowe i wzmacniające siły odpornościowe organizmu. Jagody żurawiny zawierają również pektyny, garbniki, polifenole i antocyjany. Właściwości aseptyczne wynikające z obecności kwasu benzoesowego powodują nadzwyczajną zdolność przechowywania się owoców. Owoce żurawiny zawierają tak wiele różnych cennych składników dla zdrowia człowieka, że zaliczana jest do roślin leczniczych. Żurawina oprócz działania wzmacniającego, ułatwia trawienie, korzystnie wpływa na pracę jelit i pobudza pracę trzustki, co jest szczególnie ważne dla osób chorych na cukrzycę. Przynosi ulgę w kłopotach z drogami moczowymi. Przetwory z żurawiny bezwzględnie należy polecić wszystkim nadciśnieniowcom.
Aby produkt zachował najwyższe walory smakowe najlepiej przechowywać go w suchymi chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Cena: 4, 70 zł