Wielozbożowe pancakes z otrębami

Zdrowsza wersja.

Wielozbożowe pancakes z otrębami
Wielozbożowe pancakes z otrębamimateriały prasowe

Składniki

  • 240 ml maślanki
  • 65 g mąki pszennej
  • 65 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 35 g mieszanych otrębów
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej roślinny do smażenia

Lekko ubite jajka łączymy z maślanką, do masy dodajemy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (jeśli używamy patelni z powłoką nieprzywierającą, najlepiej pominąć ten etap) i nakładamy porcje ciasta (około 2 łyżek stołowych na jeden pancake). Smażymy do momentu, w którym na cieście pojawią się bąbelki, wówczas odwracamy placki i dosmażamy je około minuty. Danie serwujemy z miodem.
Piotr Kucharski

materiały prasowe

Zobacz także:

Gorąca czekoladaStyl.pl
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas