Reklama

​Witaminowy koktajl z kiwi i szpinaku

Na energetyczne śniadanie.


Składniki

  • 50 g szpinaku (świeżego) lub jarmużu
  • 1-2 kiwi
  • 1/2 banana
  • 100 ml soku (np. ananasowego)
  • 100 ml niegazowanej wody mineralnej
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego

Banana i kiwi obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Następnie wszystkie składniki miksujemy z wodą i sokiem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Sok z wodą można zastąpić mlekiem lub kefirem, a koktajl dosłodzić syropem z agawy lub naturalnym miodem.

Beata Śniechowska

Przepis pochodzi z książki: Pysznie i zdrowo od rana do wieczora

Reklama
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy