Wolno pieczona wołowina

Jeśli lubisz krwiste mięso wołowe, do pieczenia wybierz polędwicę, a temperaturę obniż do 80°C. Inne części wołowe pieczone w krótszym czasie mogłyby się okazać twarde w środku.
Jeśli lubisz krwiste mięso wołowe, do pieczenia wybierz polędwicę, a temperaturę obniż do 80°C. Inne części wołowe pieczone w krótszym czasie mogłyby się okazać twarde w środku.123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg mięsa wołowego (najlepiej rostbef)
  • 3 łyżki masła klarowanego do smażenia
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka soli
  • pół łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • kilka gałązek rozmarynu (świeży lub suszony)
  • 3 ząbki czosnku (możesz zastąpić go granulowanym)
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?