Reklama

Wołowina po królewsku

Wołowina to szlachetny gatunek mięsa. Tak przygotowana, smakuje najlepiej.

Składniki

  • 40 dag wołowiny
  • 2 szalotki
  • łyżka masła
  • pół szklanki cydru
  • olej
  • sól i pieprz
  • pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • tymianek
  • marchewka
  • 2 ziemniaki

Przygotowanie

Wołowinę pokrój i oprósz solą oraz pieprzem, odłóż. Na patelni rozpuść łyżkę masła i wlej olej. 

Obsmaż mięso, dodaj pokrojoną cebulkę, ziemniaki, marchewkę i ocet jabłkowy. 

Po minucie wlej cydr, śmietankę oraz wsyp tymianek. 

Duś, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. W trakcie gotowania dopraw solą. 

Zobacz także: 

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy