Wołowina z zielonym pieprzem w sosie chińskim (phad nuea rad na)

Wołowina z zielonym pieprzem w sosie chińskim (phad nuea rad na)
Wołowina z zielonym pieprzem w sosie chińskim (phad nuea rad na)materiały prasowe

Składniki

  • 200 g wołowiny, np. rostbefu pokrojonego na cienkie plasterki w poprzek włókien
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
  • 1 łyżeczka czosnku drobno posiekanego
  • ½ cebuli pokrojonej w piórka
  • 100 g czerwonej papryki pokrojonej w słupki
  • 100 g żółtej papryki pokrojonej w słupki
  • 4 pieczarki bez ogonków pokrojone w plastry
  • 4 kolby małej kukurydzy marynowanej, przekrojone na 4 części (wzdłuż i wszerz)
  • garść posiekanych liści świeżej kolendry tajskiej (bez łodyg)
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 gałązka lub 1 łyżka zielonego pieprzu w zalewie
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego o obniżonej zawartości soli
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu mielonego
  • garść liści selera naciowego drobno posiekanych
  • ½ łyżeczki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżeczką zimnej wody
dla 2 osób
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?