Zakalec? Nigdy więcej!

Eksperymenty nie zawsze kończą się powodzeniem
Eksperymenty nie zawsze kończą się powodzeniem123RF/PICSEL

1. Źle odmierzone składniki

2. Niewłaściwa temperatura składników

3. Zmiana kierunku wyrabiania

4. Nieprzygotowana forma

5. Nieprzesiana mąka

Odmierzanie składników "na oko" lub dowolne modyfikowanie składu podanego w przepisie grozi katastrofą
Odmierzanie składników "na oko" lub dowolne modyfikowanie składu podanego w przepisie grozi katastrofą123RF/PICSEL

6. Niedostatecznie wyrobione ciasto

7. Nadmierne wyrobienie ciasta

8. Niestaranne nałożenie do formy

 9. Nieostukana forma

10.  Otwieranie piekarnika podczas pieczenia

11.  Przeładowany piekarnik

12.   Krojenie natychmiast po upieczeniu

Karolina Pisarek o ciemnych stronach modelinguStyl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?