Reklama

Zapiekane roladki z bakłażana

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • oregano
  • 2 sztuki pomidor
  • grube plastry żółtego sera
  • olej do smażenia
  • tymianek
  • 1 sztuka jajko
  • 30 dag mieszane mięso mielone
  • 1 sztuka bakłażan
  • 1 sztuka cebula

Bakłażana pokroić na plastry, posolić i odstawić na min, 15 min. aby puścił wodę, osuszyć na ręczniku papierowym. Cebulę posiekać, dodać wraz z jajkiem do mięsa, doprawić solą i pieprzem.

Farsz mięsny rozłożyć na plastrach bakłażana, zwijać roladki i układać w naczyniu żaroodpornym na przemian z plastrami pomidorów i sera, posypać siekanymi ziołami. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 30 min.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy