Ze szpinakową nutą i serem pleśniowym
Można podawać z grzankami.

Składniki
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 1 l bulionu drobiowego
- 10 dag sera z niebieską pleśnią
- pół szklanki śmietany
- 10 dag płatków migdałowych
- bagietka
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- świeży rozmaryn
- sól
- pieprz
Szpinak rozmroź i odsącz na sitku. Włóż go do gotującego się bulionu drobiowego i dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i zmiksuj. Wlej śmietanę i wymieszaj.
Krem przelej do miseczek. Na wierzchu ułóż ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu. ll Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i usmaż bagietki. Podawaj je z zupą.