Reklama

Reklama

Ze szpinakową nutą i serem pleśniowym

Można podawać z grzankami.

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią
  • pół szklanki śmietany
  • 10 dag płatków migdałowych
  • bagietka
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • świeży rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Szpinak rozmroź i odsącz na sitku. Włóż go do gotującego się bulionu drobiowego i dodaj gałązkę świeżego rozmarynu oraz płatki migdałowe. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i zmiksuj. Wlej śmietanę i wymieszaj.

Krem przelej do miseczek. Na wierzchu ułóż ser z niebieską pleśnią i kawałek świeżego rozmarynu. ll Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i usmaż bagietki. Podawaj je z zupą.

Na żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje