Żeberka "palce lizać" z brzoskwiniowym sosem BBQ

Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ
Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQmateriały prasowe

Składniki

  • 2 porcje żeberek, około 2 kg
  • ⅓ filiżanki brązowego cukru
  • 3 łyżki musztardy w proszku
  • 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1½ łyżeczki grubej soli
  • 1 łyżka czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczka chili w proszku
  • 1½ filiżanki brzoskwiniowego sosu BBQ

Żeberka "palce lizać" z brzoskwiniowym sosem BBQ

Przepis na brzoskwiniowy sos BBQ

Składniki

  • 2,5 kg brzoskwiń, około 17–21 szt.
  • ¼ filiżanki brązowego cukru
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • 5 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę
  • 2,5-centymetrowy kawałek imbiru, posiekany
  • 1¾ filiżanki octu z jabłek
  • ½ filiżanki miodu
  • ¼ filiżanki bourbona
  • 1½ łyżki wędzonej papryki
  • 2½ łyżeczki soli
  • 2½ łyżeczki proszku z wędzonych papryczek chili (zmiel całe wędzone papryczki, jeśli nie masz proszku)
Okładka książki "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"
Okładka książki "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"materiały prasowe
„Ewa gotuje”: Kociołek leśnikówPolsat
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?