Reklama

Zielony koktajl owocowo-warzywny

Składniki

  • 4 dojrzałe kiwi
  • 2 młode ogórki
  • po 1 garści liści rukoli, szpinaku i jarmużu
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 jabłka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka zmielonych ziaren ostropestu
  • 2 szklanki wody mineralnej
  • 1 łyżeczka płynnego miodu

1. Rukolę, jarmuż i szpinak przełóż na sito. Przepłucz  pod wodą i dokładnie osusz.

2. Jabłka umyj, ale ich nie obieraj. Przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Oczyść seler naciowy i razem z jabłkami pokrój na mniejsze kawałki.

3. Obierz kiwi i ogórki,  pokrój na kawałki.

4. Umyj i osusz natkę pietruszki.

5. Wszystkie warzywa i owoce przełóż do blendera. Dodaj wodę, miód i sok z cytryny. Zmiksuj, aby powstał koktajl. Wsyp zmielony ostropest, wymieszaj dokładnie łyżką i rozlej do szklanek.

Reklama

Unikasz glutenu? Oto alternatywa dla mąki pszennej!


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy