Zielony koktajl owocowo-warzywny
Składniki
- 4 dojrzałe kiwi
- 2 młode ogórki
- po 1 garści liści rukoli, szpinaku i jarmużu
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 jabłka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka zmielonych ziaren ostropestu
- 2 szklanki wody mineralnej
- 1 łyżeczka płynnego miodu
1. Rukolę, jarmuż i szpinak przełóż na sito. Przepłucz pod wodą i dokładnie osusz.
2. Jabłka umyj, ale ich nie obieraj. Przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Oczyść seler naciowy i razem z jabłkami pokrój na mniejsze kawałki.
3. Obierz kiwi i ogórki, pokrój na kawałki.
4. Umyj i osusz natkę pietruszki.
5. Wszystkie warzywa i owoce przełóż do blendera. Dodaj wodę, miód i sok z cytryny. Zmiksuj, aby powstał koktajl. Wsyp zmielony ostropest, wymieszaj dokładnie łyżką i rozlej do szklanek.
+11