Piersi przekrawam wzdłuż, robiąc kieszonki, i delikatnie zbijam tłuczkiem. Im bardziej spłaszczone będzie mięso, tym szybciej się usmaży, a jest to bardzo istotne, ponieważ panierka z płatków jest cienka i szybko nabiera złotego koloru. Ser camembert kroję w cienkie plastry i wkładam do kieszonki w piersi kurczaka.
Nadziane mięso moczę w mleku, następnie w roztrzepanym jajku, doprawiam z obu stron przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Następnie wykonuję złotą panierkę: płatki kukurydziane przesypuję do foliowej torebki, rozgniatam wałkiem i obtaczam w nich mięso.
Ponownie moczę pierś w jajku, obtaczam w płatkach, po czym smażę na rozgrzanym na patelni oleju - na małym ogniu. To bardzo ważne, gdyż smażenie na większym spowoduje, że płatki się przypalą, gdy pierś kurczaka będzie jeszcze surowa w środku!