Reklama

Zrazy zawijane

Mięsa z nadzieniem to kulinarne dzieła sztuki. Wspaniale wyglądają i tak samo smakują!

Składniki

  • 60 dag rostbefu wołowego (6 plastrów)
  • 1 słoik (400 ml) marynowanej czerwonej papryki
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 cebula
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 łyżki mąki
  • 6 łyżek musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, tymianek
  • 3 gałązki świeżego tymianku do dekoracji

1. Plastry mięsa umyć, cienko rozbić tłuczkiem. Posmarować musztardą, doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Cebulę przekroić na pół, a każdą połówkę wzdłuż na cztery. Paprykę i kapustę pokroić w paski o długości 5-6 cm. 

2. Cebulę, kapustę i paprykę ułożyć na plastrach rostbefu. Każdy nadziany plaster mięsa zwinąć w ciasny rulon i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Zrazy obtoczyć w mące. Ułożyć na patelni i obsmażyć na silnym ogniu do zrumienienia. 

3. W szerokim garnku zagotować 2 szklanki wody, dodać kostki rosołowe i pastę pomidorową. Włożyć zrumienione zrazy, dusić na małym ogniu pod przykryciem 1 godzinę, przyprawić. Podawać udekorowane tymiankiem.

Reklama

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy