Reklama

Zupa gulaszowa

Sycąca i rozgrzewająca.

Składniki

  • 800 g wołowiny (np. karkówki lub udźca)
  • 3 średnie cebule
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 ml czerwonego wina
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 1 puszka pomidorów
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • cukier 200 g
  • fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • mała puszka białej fasolki
  • pieprz cayenne
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę. Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj. Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.

Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień. Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny. Gotuj całość około pół godziny.

Umyj i oczyść fasolkę szparagową. Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą. Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.

Reklama

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy