Reklama

Zupa koperkowa z bobem, młodymi ziemniakami i jogurtem

Prosty przepis na pożywną, lekką zupę warzywną.

Składniki

  • 2 l bulionu
  • 200 g bobu, wyłuskanego
  • 500 g młodych ziemniaków
  • 250 ml jogurtu
  • 2 marchewki
  • por
  • 5 łyżek oliwy
  • pietruszka
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzewamy oliwę. Smażymy umyte młode ziemniaki, posiekanego pora, marchew i pietruszkę, przez 5 minut. Dodajemy wyłuskany bób. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy około 30 minut. Gdy ziemniaki są miękkie zabielamy zupę jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową porcję dekorujemy koperkiem. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy