Zupa po włosku. Ten smak pokocha każdy
Zupa włoska jest idealną propozycją dla tych, którzy nie przepadają za grillowaniem. Prosta w przygotowaniu strawa przypadnie do gustu domownikom. Powód? Podawana w chlebie cieszy się uznaniem wśród małych i dużych. Włoska minestrone i polska tradycja
Kiełbasę pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę i warzywa (pokrojone w kostkę).
Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory (sam miąższ, bez środków).
Podlać winem. Gdy alkohol odparuje, wlać wywar jarzynowy. Doprawić liściem laurowym.
Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić odcedzoną fasolkę oraz szpinak. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Podawać w wydrążonych chlebkach. Udekorować wiórkami parmezanu i natką pietruszki.
Magdalena Mołek nie dba o linię? Czym się objada
Modne dodatki do SPA. Idealne na wakacyjny wyjazd
Białe plamy na skórze po opalaniu. Dlaczego powstają?
Modne paznokcie 2021. Poznaj trendy w letnim manicure