Reklama

Zupa z mięsem i papryczką chilli

Rozgrzewająca i pożywna zupa z chilli- idealna na początek jesieni!

Składniki

  • 1 polędwiczka
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1 seler
  • 1 por
  • 1 papryka żółta
  • 2 pomidory
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra mielona
  • olej
  • 2 łyżki natki
  • 3 łyżki śmietany 30 proc

Sposób przygotowania:

1. Obierz marchew, pietruszkę i seler, oczyść por. Zalej wodą. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj 30 minut. Następnie wyjmij warzywa (możesz je wykorzystać do zrobienia purée). 

2. Oczyszczoną polędwiczkę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Przełóż do garnka z wywarem. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną paprykę, ziemniaki i pomidory oraz posiekaną papryczkę chili. Gotuj około 30 minut, aż wszystko będzie miękkie. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Zabiel śmietaną i posyp natką. 

Zobacz także:

Reklama


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy