Zupełnie inna karpatka

Dodając konfitury możesz nieco zmienić ten przepis
Dodając konfitury możesz nieco zmienić ten przepis123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto parzone:

  • 1 szklanka mąki
  • 5 jajek
  • 1 szkl. wody
  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

na krem:

  • 3 szkl. mleka 3,2%
  • 300 g masła
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 żółtka

na spód:

  • owocowe konfitury (ale możesz je pominąć)
Trend sezonu: Szerokie spodnieStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?