Reklama

Reklama

Pieczeń rzymska

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 4 sztuki jajko
  • olej do smarowania
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • 1 kg mieszane mięso mielone
  • ziemniaki
  • cebula
  • 4 sztuki bułka
  • 4 sztuki jajko ugotowane na twardo

Do mięsa włożyć namoczone i odciśnięte bułki, posiekaną cebulę, starty na tarce surowy ziemniak, surowe jaja, przyprawy. Wszystko razem dobrze wyrobić. Uformować mięso na zwilżonej wodą desce, zrobić w nim rowek, w który włożyć obrane jaja na twardo, zalepić starannie.

Wysoką brytfannę posmarować oliwą, wyłożyć pergaminem. Posmarować oliwą papier i posypać go tartą bułką. Włożyć do brytfanki mięso, piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny.

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy