Reklama

Sałatka ze szparagów

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 1 pęczek młode szparagi
  • 20 dkg szynka gotowana
  • 2 sztuki jajko
  • 2 łyżki naturalny jogurt
  • sól, pieprz
  • ogórek zielony
  • sok z cytryny

Szparagi obrać i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru i połowy cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Szparagi wyjąć, osuszyć, po odkrojeniu twardych końcówek pokroić na części. Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki sałatki połączyć i doprawić solą i pieprzem. Udekorować plastrami ogórka.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy