Reklama

Reklama

Uratowany bigos

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • kilka jagód jałowiec
  • 2 łyżki smalec
  • sól, pieprz
  • 2-3 sztuki cebula
  • 1 garść suszone owoce (jabłka, śliwki, rodzynki)
  • 1 kieliszek czerwone wytrawne wino
  • wigilijna kapusta z grzybami
  • wędliny ze świąt (szynka, boczek, kiełbasa)

Wędliny i obraną cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż na smalcu. Kapustę podgrzej w rondlu, dodaj wędliny razem ze smalcem, na którym się smażyły.

Dolej czerwone wino. Dosyp jałowiec i suszone owoce. Przykryj i na wolnym ogniu duś około 30 minut. Na koniec przypraw na ostro.

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: bigos

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy