"Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania).

moda
modamateriały prasowe
"Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"
"Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni"materiały prasowe

To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:

1. Korzystaj z naturalnych składników.

2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).

3. Powiedz "nie" marnowaniu żywności.

4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.

5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.

6. Nie bój się eksperymentować.

7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Joel MacCharles i Dana Harrison "Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni", Wydawnictwo Otwarte.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas