Bazar Kocha: Smak zapomnianych umiejętności
Poznaj prawdziwe smaki, przekonaj się, jak różnie może smakować jeden produkt i jak różnie może być wykorzystywany, czasem w nieoczywisty sposób. Warszawska restauracja Bazar Kocha zaprasza na kolację smaku zapomnianych umiejętności - 29 czerwca.
Kolacja składa się z sześciu potraw: dwóch przystawek, zupy, dwóch dań głównych i deseru. Zbudowana jest na bazie mleka i ziarna, które poddawane w kuchni naturalnym procesom przetwarzania, tak jak za dawnych lat i dzięki temu powstają potrawy zaskakujące.
Na kolację zaprasza Marcin Koch (pomysłodawca), Tomasz Maćkowiak (opracowanie menu) i Hanna Dąbrowska (dobór napojów).
Menu:
- chleb/ osełka - wódka orkisz
- przystawka 1: korzeń/ jogurt - gruner veltliner
- przystawka 2: janówka/ okrasa/ ukwaszona śmietana - gruner veltliner
- polewka/ maślanka - lemoniada z pokrzyw
- lin/ dziki chrzan/ śmietana - chablis
- perlica/ serwatka/ szparagi - riesling
- deser: ser/ pszczeli pyłek/ kwiat czarnego bzu - wrześniówka
Kolacja odbędzie się 29 czerwca 2017 r. w godzinach 19:00 - 22:00. Bazar Kocha, ul. Mokotowska 33/3 Warszawa. Cena kolacji: 159 zł (z napojami)
Rezerwacja pod numerem 22 101 20 70 lub poprzez stronę Bazaru Kocha