"Chleb. Domowa piekarnia" Piotra Kucharskiego

Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.

ksiązka
ksiązkamateriały prasowe
Okładka książki "Chleb. Domowa piekarnia"
Okładka książki "Chleb. Domowa piekarnia"materiały prasowe

"Chleb. Domowa piekarnia" to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem i o miłości do chleba. Piotr Kucharski pochodzi z rodziny piekarzy. Wygrał drugą edycję konkursu "Gotuj o wszystko", często można go oglądać w Dzień Dobry TVN. Kompetentny podręcznik o domowym wypieku pieczywa, zawierający również przepisy na potrawy z chlebem związane. Dobrze napisany, ładnie wydany, klarownie ułożony - sięgam po niego z niekłamaną przyjemnością, ponieważ cieszy nie tylko treścią, ale i formą.

Robert Makłowicz

To pełna humoru osobista opowieść, w której wątki rodzinne splatają się z ogromną wiedzą autora. Doskonała lektura i pachnący powód do zamiany domu w kameralną piekarnię, gdzie nie zmarnuje się żaden okruszek.

Daria Pawlewska, wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBU.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas