Dieta Kate Middleton
Weź przykład z Kate – narzeczona Williama lubi pływanie, ćwiczenia aerobowe, jazdę konną i rolki. Jej sylwetka jest sprężysta, a ruchy energiczne.
Narzeczona księcia Williama jeszcze do niedawna nie przejmowała się fałdkami i krągłościami. Ale po zaręczynach zmieniła zdanie i przeszła na dietę proteinową. Dominują w niej chude mięso, ryby, jaja, sery twarogowe. Unika łączenia białek i węglowodanów (podczas ich trawienia wydzielają się inne enzymy). Kate przeprowadza program odchudzający pod okiem dietetyka. Układa on jadłospis nie tylko pod kątem odchudzania, ale i uzyskania u Kate promiennej cery, lśniących i puszystych włosów (dieta dostarcza dużo witamin i kwasu foliowego). Od zaręczyn w listopadzie straciła ponad 5 kilogramów i nadal chudnie! Waży teraz 56 kilo.
Zasady diety Kate:
1. Zadbaj o kwas foliowy, pamiętaj o antyoksydantach
Kwasu foliowego dostarczą ci sałata, szpinak, szczypiorek i zioła. Antyoksydanty zapewniające energię i młody wygląd znajdziesz też w pomidorach, papryce i owocach.
2. Białko przyspieszy metabolizm
Dieta Kate nie ma nic wspólnego z modną obecnie dietą dr Dukana. Jest bezpieczna i nie obciąża nerek. Najwartościowszym źródłem tego składnika jest chudy indyk i jajka.
3. Pieczywo pod nadzorem
Uwielbiasz chrupiące bułeczki? Nie musisz z nich rezygnować, ale pozwalaj sobie na nie tylko raz w tygodniu. Na co dzień możesz zjadać grahamki i bułki żytnie z ziarnami. Pamiętaj, by zawsze wzbogacać je sałatą i pomidorem.
Na żywo 16/2011