"Jadalne kwiaty"

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje- kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, ale doskonale...smakować! Małgorzata Kalemba Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie tylko jako ozdobę, ale i danie główne.

Okładka książki "Jadalne kwiaty"
Okładka książki "Jadalne kwiaty"materiały prasowe

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii. Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i truflami w hibiskusowym pudrze. Poznaj lecznicze właściwości syropu z podbiału i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.

"Jadalne kwiaty" to kompendium wiedzy i niezwykła książka kucharska w jednym. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. 178 przepisów na dania jak z bajki.

Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek "Pyszne chwasty" i "Słodki sposób na alergię". Prowadzi blog kulinarny "Trochę Inna Cukiernia". Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Małgorzata Kalemba -Drożdż "Jadalne kwiaty", Wydawnictwo Pascal.

Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas